maandag 11 november 2019

Reactie op blogpost van Wilfred Rubens

In zijn blogpost over het vervangen van hoorcolleges door instructievideo's gaat Wilfred Rubens uitgebreid in op de do's en dont's van het creëren van filmpjes.
Ik geef graag wat commentaar.

Leuke Post Wilfred.
Je bevindingen komen overeen met mijn ervaringen in het MBO en ik denk ook die van @jaapjanvroom van het Deltion. Voor wat het de aversie tegen het cameragebruik betreft, hanteerde ik altijd de stelregel: Doe alsof je daad werkelijk voor het publiek, de klas of collegestudenten staat. Maak geen uitgebreid script waar je je aan wil houden, dat wordt te krampachtig. Maar gebruik wel een goede opzet.
Daarnaast hoef je voor een instructievideo natuurlijk niet zelf in beeld te komen. Het programma "Moovly" biedt uitstekende mogelijkheden om een animatiefilmpje op te nemen dat zeer geschikt is voor uitleg en wat er makkelijk professioneel uit ziet. Je kunt inspiratie opdoen met tal van voorbeelden in de galerij van Moovly en je krijgt met je edu-account on-line support.
Nieuw is ook de mogelijkheid om een Prezi met video op te nemen. Dat kan gewoon vanachter je laptop. Je kan dan als het ware met je Prezi als achtergrond een instructie op nemen. Natuurlijk kun je deze filmpjes via Youtube koppen aan Edpuzzle om er (quiz)vragen aan te koppelen
Zie hieronder een eenvoudig voorbeeld: van een prezivideo.



Geen opmerkingen: