zaterdag 6 juli 2019

Budapest-szetendre-estergom

Uiteindelijk komen we in Boedapest aan rond 14.30. Vanuit het station proberen we de route langs de Donau op te pikken. Daarvoor moeten we ons nog wel even de stad door vechten. Malaga of Granada is er niks bij. Via arpad hid steken we de Donau over. Gaar vinden we na nog wat drukke wegen en getoeter het ‘fietspad’ langs de rivier. Inmiddels heb ik al vier moeten stoppen omdat het spatbordje van het fietskarretje er afloopt. Ook de bepakking ligt niet recht en verdiend een aandachtspunt. Via vele hobbel de bobbelwegen, met nog meer kuilen en gaten komen we rond 16.30 uur op de camping aan. Huisjes zijn niet meer vrij dus we gaan het tentje van HenH uit proberen. Dat staat snel. Luchtbedjes en slaapzakken er in en naar het stadje voor een hapje (doe maar HAP) met twee biertjes en een Servische mixplatte in de buik kruipen we snel het tentje in. Even stilstaan betekent voor de muggen aanvallen !

De camping is erg rumoerig. Om 02.00 uur wordt er iemand boos, daarna wordt het rustiger en slapen we tot een uur of 8.00. Na een ontbijt met vette omelet pakken we de bus naar Boedapest . Bij de metro krijgen we gezelschap van Pal die een hostel in het centrum runt. Hij laat ons even zijn ruimte tegenover de stefanuskathedraal zien. Hij runt in totaal 170 kamers. Verder bekijken we in het snikhete Boedapest de bekende dingen zoals markthal en vissersbastion. We eten een pizza en besluiten weer terug naar de camping te gaan om morgen te fietsen. We worstelen ons door de muggen en de snikhete nacht heen en staan rond 8.00 weer op om in te pakken en te gaan fietsen. Met een betere verdeling van het gewicht en de afmontage van spatbord en vlag fietst het heel wat beter. We rijden zo’ n 55 km naar Estergom (klein ommetje van 5 km, Hans is bij Pedaleurs een betere route leider) . In Estergom houden we het kwa fietsen voor gezien, het is drukkend benauwd en minstens 30 graden. Lenie regelt pension Ria en na een verkwikkende douche slenteren we het centrum in waar een bierfeest gaande is. We zullen heerlijk slapen in ons pensionnetje met airco..

Ik regel zo nog ff een app groepje waar we kunnen melden dat we het blog hebben bijgewerkt, want abonneren op het blog werkt niet. Je kunt via opmerkingen wel (openbaar ) reageren .

Nu nog ff foto’s van tel toevoegen.








1 opmerking:

Unknown zei

Mooi avontuur en prachtige foto's