donderdag 4 juli 2019

vervolg treinreis

Vanmorgen mooi op tijd in Wenen aangekomen. Fietsen en karretje eruit, met lift naar beneden en weer omhoog, daar staat de trein naar Budapest, althans dat dachten we. Snel ingestapt, eenmaal in de trein moesten we er weer uit omdat we niet bij de fietseningang waren ingestapt. (Daar hadden we geen tijd meer voor) vervolgens komt er een wat chagrijnige conducteur ons achterna en gebiedt ons alles er weer uit te halen en bij de volgende deur weer in te stappen. Dit doen we braaf. Vervolgens komen we er achter dat we in de verkeerde trein zitten, dus de volgende stop er weer uit. We krijgen uitleg van de chagrijnige conducteur dat we, als hij het zou willen, ons een flinke boete kan bezorgen.    
1000 euro boete voor elke minuut vertraging die wij hebben veroorzaakt, het waren er 3... vervolgens nog een boete van 400 euro omdat we met het verkeerde ticket in de trein zaten. Maar omdat we erkenden dat het onze fout was, wilde hij ons wel genadig zijn. Dus bij de eerstvolgende stop er weer uit en op hetzelfde perron in de goede trein gestapt...pfff.
Even voor jullie op een rijtje onze in-en uitstapmomenten..
Nijmegen-Arnhem, Arnhem-Düsseldorf, Düsseldorf-Wenen, Wenen-Sankt Polten, Sankt Polten-Wenen, Wenen-Budapest...en rond 14.00 zijn we er....
Achteraf hadden we beter (als die nog bestaan) de fietsbussen kunnen nemen.
Lenie.

3 opmerkingen:

Hans zei

Test opmerking

KoenSteeman zei

Een goed begin is het halve werk :-)

Unknown zei

Een goed begin is het halve werk zelfs als je in de verkeerde trein zit. Geniet ervan.