donderdag 25 juli 2019

De rustdag in Gunzenhofen verliep prima. Lekker wat geslenterd, naar het altmuhlemeer en voor 28 euri de fiets laten maken. Hopen dat die heel blijft nu. Twee keer gegeten in ons inmiddels favoriete Italiaanse restaurant. (Café corretto toe. ) De volgende dag  Vroeg vertrokken bij mevr. Frey. Het worden warme dagen. De route loopt mooi langs de altmuhl. We naderen Rothenburg Ob der Tauber (bekend van ons verblijf met Hans en Cissy) Gelukkig hoeven we niet helemaal naar boven. Daar staat tegenover dat we ons weer verfahren haben. Er blijken nl twee Archshofen te zijn, en in onze poging de klim bij Rothenburg te vermijden, hebben we Google maps ingeschakeld die ons dus prompt verwees naar de verkeerde archshoven (so ein arsch) ‘gelukkig’ kwamen we daar naar 5 km achter, dus maar omgedraaid en toch naar Rothenburg. De klim viel mee...daarna het dal in om uit te komen bij de HolteMuele. Een pension  (gelijkenis met de Adamsfamilie), maar zeer gastvrij, schoon en authentiek. De grens tussen Bayern en de andere deelstaat liep dwars door de gaststube. Weer een snitzel verorbert en met andere fietsers aan de praat geraakt. 82 km op de teller. 

Geen internet in de boerenschuur, dus zonder verslag om 21.00 uur bed in gedoken.

Na een goed ontbijt weer op de fiets gestapt. Om 9.00 uur is het al (lekker) warm. We hadden een route van zo’n 60 km in gedachten. Die gedachten komen maar steeds niet uit hebben we gemerkt. Het worden 75 broeierige kilometers met de schweinberg, een klim van 3 km met stukken  van 8 a 9 % als toetje. Als we in Hardheim aan komen lopen we leeg. Water en bier vullen het vochttekort aan. Ff een tukkie doen en zo bij de plaatselijke Griek (enige restaurant in het dorp) gaan eten. De temperatuur  tikt de 39 aan... we nemen ons voor het morgen rustiger aan te doen.  Die was dicht dus ergens anders gegeten. Nu beneden om 8. 00 uur wel internet dus ff snel gepost. 






1 opmerking:

Constant en Marianne zei

Pittige dagen, lees ik. Rothenburg ( aan de Romantische Strasse) heb ik nog helder in het kupke, fijn dat de bike weer gemaakt is. Ik hoop voor jullie dat de rest van de reis zonder problemen verloopt
Geniet ervan.