maandag 15 juli 2019

Passau

Gisteren een mooie fietstocht langs de Donau. Wat saai begonnen, maar steeds mooier worden met de vele kronkelingen van de rivier en de heuvels daarlangs. Ook het weer viel mee, zelf een beetje meewind zodat we over de 20 reden. Wel enkele regenbuien onderweg. Toch even 92 km weggetrapt en in Engelshartzell een leuk, antiek onderkomen gevonden. Daar voor twee nachten geboekt omdat we vandaag naar Passau wilden.
Naar Passau (22 km) vanuit engelshartzell is toch wel een dingetje, meer dan 2 1/2 uur met openbaar vervoer. Gelukkig kregen we een lift heen van Nederlanders die onze bedenkingen gehoord hadden.
Leuk dagje in Passau gehad. Via openbaar vervoer konden we in anderhalf uur via scharding (met umlaut)  terug zijn. Helaas ging de bus tot in neuhausen, zodat we zelf over de brug naar scharding moesten lopen. Gevolg aansluiting gemist en wachten op volgende bus, die maar tot 6 km voor engelshartzell reed. Gelukkig bracht de buschauffeur ons met eigen auto naar ons onderkomen. We hebben hem maar 10 euro trinkgeld gegeven...
Vanavond een soort van schnitzel gegeten in een ‘restaurant’ aan de kant van de weg... , morgen ook daar remschoentjes laten vervangen. Ik hoop dat monteur beter is dan de kok.  Foto’s komen nog nu beperkt WiFi..





Geen opmerkingen: